Podcastproject 'Het Bankje' aan De Hoge Dijken

 
Na een succesvolle editie in 2021 organiseert de stad Oudenburg 'Het Bankje' opnieuw en voor deze editie werd er gekozen voor de rustige omgeving van De Hoge Dijken om volop mee te kunnen leven met het verhaal van het podcastproject
 
"Heb je je ooit al afgevraagd welke gesprekken er werden gevoerd op een bankje waarop je even uitrust? Mochten bankjes oren hebben, welke verhalen zouden ze dan te horen krijgen?"
Met deze vragen ging vzw Open Doek aan de slag.
 
 Oudenburg is één van de 119 Vlaamse steden en gemeenten waar 'Het Bankje' te beleven valt. Vakjuryleden Pascale Platel en Daan Pleumeekers selecteerden 20 teksten uit een duizelingwekkende 242 inzendingen.  De dialogen werden door de acteurs gespeeld en ingeblikt als podcasts die de hele zomer lang te beluisteren zijn.
 
De deelnemers kunnen op verschillende stopplaatsen een adempauze nemen tijdens de wandeling en zo getuige zijn van een aantal intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar ze zitten.
 
 Tot 30 september 2022 is deze theaterwandeling te beleven van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.
Wie meer informatie wenst over het project kan zich wenden tot De Dienst Cultuur in het RAM (Romeins Archeologisch Museum) tijdens de openingsuren, via cultuur@oudenburg.be of telefonisch op het nummer 059-56 84 01.