Kruidenbakken

Het stadsbestuur heeft ervoor gekozen om een duurzaam beleid te voeren waarbij biodiversiteit, ontharding maar ook participatie van groot belang zijn.  Al deze principes zitten vervat in ons nieuw project. In Oudenburg willen we op het openbaar domein plantbakken plaatsen, gevuld met kruiden. De buurtbewoners kunnen gratis de tuinkruiden plukken om hun gerechtjes meer pit te geven.
 
Op deze locaties komen kruidenbakken:
  1. Dorpsstraat 9
  2. Essenthoplein
  3. Molenhoek
  4. Karpelhofstraat
  5. Slachthuisstraat
  6. Rozemarijnstraat
Het gebruik van verse tuinkruiden biedt veel voordelen, jouw gerechten smaken beter en je gebruikt minder zout.  Daarnaast is het werken in de buitenlucht goed voor je gezondheid.  Verse kruidentuinen die je zelf kweekt zijn natuurlijk ook veel goedkoper dan gedroogde kruiden die je moet kopen.

We zoeken steeds vrijwilligers uit de buurt die deze bak wil onderhouden. We verwachten dat de peters en/of meters de bakken verzorgen (onkruidvrij houden, water geven, melden indien er planten afsterven). Heb je onweerstaanbare drang om met jouw groene vingers deze bakken te onderhouden, vul dan het aanvraagformulier in. Gedurende het project wordt je ondersteund door het stadsbestuur. Lees zeker ook het reglement eens na.